Zaštita od zracenja

Digital Rendgen 3D centar(snimanje zuba novi sad) koristi aparate i opremu prestižnog finskog brenda  Kavo i Soredex, koji je postavio visoke tehnološke standarde u proizvodnji svoje opreme i protokolima snimanja, kao i u zaštiti od zracenja pacijenata i samih radnika.

Svi uredaji su potpuno novi i imaju važece dozvole Republicke agencije za zaštitu od jonizujuceg zracenja i redovno su održavani. Njihovom primenom znatno se skracuje trajanje snimanja, rasipanje rendgenskih zraka je svedeno na minimum, zracno polje je redukovano, a to sve smanjuje ukupnu izloženost pacijenata zracenju na najmanju mogucu meru.

Prostorija u kojoj se obavljaju snimanja je na poseban nacin izolovana od ostalog dela našeg RTG centra, zidovima ojacanim barijum-sulfatnim plocama, kao i posebnim vratima koja u sebi sadrže olovne folije odgovarajuce debljine, a sve u skladu sa strogim propisima referentne institucije za zaštitu od jonizujuceg zracenja.

Za samo snimanje koriste se i adekvatne dodatne zaštite pacijenata u obliku zaštitne kecelje i štitnika za štitnu žlezdu, zaštitnog ekvivalenta 0,35mm olova.
Uredajima rukuju potpuno obucena lica koji su prošla i dodatnu edukaciju za korišcenje aparata.

Prilikom snimanja dece koriste se posebno prilagodeni programi snimanja – skraceno trajanje ekspozicije, kao i dodatno smanjena doza zracenja.

Zaštita pacijenta nam je najvažnija i zato joj posvecujemo najvecu pažnju! www.snimanjezubanovisad.com

tabela

Kontaktirajte nas

Adresa
Alekse Santica 66 (Bul.Cara Lazara 66) Novi Sad
©2018 | DigitalRendgen 3D | Sva prava zadržana